We produceren in het duurzaamste gebied van Europa

Kwekerij van het eerste uur in Smidsschorrepolder ontvangt Milieukeur certificaat

Johan en Piet Reedijk van Kwekerij de Westerschelde hebben het Milieukeur certificaat binnen gehaald. De twee broers wilde al eerder het certificaat behalen, maar het valt niet mee om aan alle hoge certificerings eisen te voldoen.

De directeur Gerjo Scheringa van ZON Fruit & Vegetables en Pim Broekhuysen, wethouder Gemeente Terneuzen, waren bij de overhandiging.

De duurzame paprika kwekers maken optimaal gebruik van het gebied van Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen waar ze zijn gevestigd. De smitsschorrepolder is namelijk voorzien van restwarmte en CO2 door kunstmestfabriek Yara die via WarmCO2 geleverd wordt. Deze duurzame opzet sluit goed aan bij de ambitie van de Kwekerij om de certificering voor elkaar te krijgen.

milieukeur.jpg#asset:212

Johan en Piet Reedijk, Gerjo Scheringa (directeur Veiling ZON) en Pim Broekhuysen (wethouder Gemeente Terneuzen).

Het Groen Label Kas en de Glastuinbouwsector

Het keurmerk is uitgegeven door de het certificeringsinstituut SMK (statutaire naam Stichting Milieukeur). De organisatie staat voor de norm binnen de duurzamere tuinbouwkassen. Het is in 1992 opgericht met financiering van de ministeries van VROM en EZ voor het beheer en de ontwikkeling van criteria voor het Nederlandse keurmerk Milieukeur.

Groen-label.jpg#asset:213

Meer informatie over het Groen Label Kas vindt u hier in de download (pdf).

De kwekers Reedijk, van Duijn en de projectmanager Crone over de certificering

Reedijk over het behaalde Groen Label Kas: “Omdat het een nieuwe kas is, hebben we veel van de benodigde maatregelen moeiteloos in kunnen passen. De voorbereidingen op dcering verliepen dan ook soepel, samen met SMK. Ook de water-huishouding hebben we volledig op orde, tot en met recyclebaar drainwater aan toe."

SMKnieuws-mei2013_02.jpg#asset:218

  

Het artikel in de SMK over de hoe de certificering verliep vindt u hier in de download (pdf).

  

Een deel van dit artikel is ook geplaatst in groentennieuws.nl op 27 mei 2013