VOC en het Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen beleggen derde bijeenkomst

Wachtrij van belangstellenden voor baan bij kwekers in Smidsschorrepolder

Vanwege grote belangstelling vindt op maandag 9 december een derde (extra) wervingsbijeenkomst Een baan met pit! plaats. De vorige bijeenkomst op 4 november is met 45 deelnemers goed bezocht en nu staan er alweer mensen op de wachtlijst voor de tweede bijeenkomst op 18 november.

werkenindekas_co.jpg#asset:205

De campagne Een baan met pit! wordt gedragen door het Voorlichtings- en Opleidingscentrum (VOC) Glastuinbouw, het WerkservicepuntZeeuws-Vlaanderen en de drie ZeeuwsVlaamsegemeenten. Met de komst van Kwekerij vanAdrichem en het Belgische bedrijf de VerenigdeGroentetuinders komen er vanaf 2014 jaren meer dan 150 banen naar het Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen terrein in Westdorpe.

voc-bord.jpg#asset:203

De kweker spreekt aspirant medewerkers

steef-van-adrichem_CO.jpg#asset:208

Tijdens de eerste bijeenkomst in het VOC glastuinbouw vertelde Steef van Adrichem over zijn bedrijf en de tomatenteelt. Naast uitleg naar welk soort mensen hij zoekt toonde hij ook een bedrijfsfilm. Van Adrichem plant 88.000 tomatenplanten die goed zijn voor 6.500.000 kilo trostomaten per jaar. Hierbij heeft hij in het jaar 80.000 manuur nodig. 

De opbouw kassenbouw vordert gestaag en vanaf december kan hij al 15 man plaatsen. In maart-april zullen nog eens 50 part-timers bij zijn bedrijf aan de slag kunnen. Eind augustus sloeg van Adrichem de eerste paal in de grond en startte met de bouw van 9 ha kas. Ook de Verenigde Groentetuinders zal volgend jaar tientallen nieuwe medewerkers nodig hebben als de eerste 15 ha kas er staat.

Kans voor werkzoekenden met uitkering

De VOC glastuinbouw nodigt in de eerste plaats uitkeringsgerechtigden (WW, bijstand) en niet-geregistreerde werkzoekenden uit om deel te nemen aan de bijeenkomsten. Ook de mensen die al eerder de opleiding volgden en op zoek zijn naar werk zijn uitgenodigd. Informatie over de bijeenkomsten en aanmelden kan via de mail naar info@wspzvl.nl

[10-12-2013 - noot redactie: Aanmelden is niet meer mogelijk, deze bijeenkomst heeft reeds plaats gevonden]

12-11-2013 Jenny Crone, Commercieel Manager